Regenics
gezondheid, leefstijl & vitaliteit
Christina Wout
arts
   
 
DNA

Orthomoleculaire Geneeskunde
Orthomoleculaire Geneeskunde heeft als doel het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van ziektes door het veranderen van de concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn. (Definitie door scheikundig Professor en tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, 1986)

Met orthomoleculaire therapie maken we gebruik van kennis uit de Orthomoleculaire Geneeskunde. De Orthomoleculaire Geneeskunde bekijkt welke voedingsstoffen ons lichaam nodig heeft om zo optimaal mogelijk te functioneren. Onder voedingsstoffen verstaan we onder andere eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen. Hierbij wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht. De vragen die centraal staan zijn; Wat functioneert niet goed in het lichaam? Welke stoffen zijn daarbij betrokken? En hoe kan het lichaam geholpen worden zichzelf te herstellen?

Dit betekent dat behandeling kan bestaan uit het gebruik van vitamines en mineralen (suppletie), fytotherapeutica (plantenmiddelen), aanvulling van de voeding (whole food treatment en suppletie), ontspanning en het inzetten van beweging als therapie. Voeding kan eigenlijk niet zonder beweging. Beiden hebben invloed op de functie van bijna alle systemen van het menselijk lichaam via andere, maar wel samenwerkende, mechanismen.

Disclaimer
Deze website behorende bij Regenics is zo zorgvuldig mogelijk gemaakt, doch biedt geen garantie, noch uitdrukkelijk, noch stilzwijgend voor de volledigheid en juistheid van de informatie die zij bevat. Onvolkomenheden, als gevolg van menselijke vergissingen, kunnen voorkomen. Regenics aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de directe of indirecte gevolgen van handelen of nalaten van handelen op basis van gegevens die de site verschaft. Regenics kan de site zonder voorafgaande waarschuwing wijzigen.


Privacyverklaring
Lees hier de privacyverklaring van Regenics.nl


Regenics® - KvK: 27366297 - Copyright 2017